tiistai 27. toukokuuta 2014

Ja välillä Hugesta

Tänään meillä piti Hugen kanssa olla agilitya, mutta eläinlääkärissä kun oltiin tulin siihen tulokseen etten lähde riskeeraamaan muiden koirien terveyttä.

Muutama kuukausi takaperin oltiin PetVetissä kun Huge raapi itseään paljon ja sai leukansa ihan punaiseksi. Silloin mukaan tuli kortisonigeeliä ja ohjeeksi seurailu.
Nyt sitten sunnuntaina taas kiinnitin huomiota kuinka paljon Huge raapii itseään ja juurikin suupielistä. Töissä veljenikin kiinnitti huomiota suupielien kuntoutukseen. Joten tällä kertaa uusi aika PetVettiin ja Leilille joka on heidän ihotautispesialisti.

Tänään sitten Hugesta saatiin teippinäyte suupielestä sekä Leili vielä nyppi karvoja siitä. Huge oli vähän erimieltä toimenpiteistä, mutta viime kerrasta oppineena varoitin epäluuloisuudesta sekä mahdollisista hampaista. Aluksi minä näytin paikat ja muuten pidin niskasta ja kuonosta kiinni.

Lopputuloksena oli se ettei loisia löytynyt eikä mitään erikoista muutenkaan. Saatiin sitten geeliä kutiseviin alueisiin, sekä antibioottikuuri 10 päiväksi. Kutinaan mahdollisia syitä voi olla nyt ensi alkuun ruoka-allergia tai että Huge on saanut kapin. Meidän toimiston nurkissahan on pyörinyt niitä kapisia kettuja, joten en kyllä ihmettelisi vaikka sellainen olisi Hugeen tarttunut.
Senpä takia meillä on nyt ulkoloishäätö reilun kuukauden ajan päällä.

Myöskin aloitettiin eliminaatiodieetti Hill's:in z/d:llä. Ja juuri kun viime viikolla kävin tankkaamassa pakastimen täyteen MUSHin lihapullia... -.-

Mutta näillä mennään, köyhäksi tässä kyllä tulee jos koiraan uppoaa enemmän rahaa kohta kuin hevoseen!!
Ja en edes tiedä toivoisinko kutinan syyn olevan kapi vaiko ruoka-allergia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti