tiistai 28. tammikuuta 2014

Hus pois pakkaset!

Viime viikon selkäkipujen takia olen yrittänyt nyt jumppailla Papua parhaani mukaan. Torstaina kapusin selkään, koska halusin nähdä miten liikkuu ratsataessa. Oli toki jännittynyt eikä oikein tahtonut rentoutua, yritin silti parhaani mukaan saada Papua edes vähän rennoksi.

Kinnersuojat ovat olleet nyt melkein joka yö jalassa ja itse pistän ne aina siksi aikaa kun hoidan Papua ennen liikutusta, sekä sitten liikutuksen jälkeen. 
En vielä osaa oikein sanoa onko niistä ollut hyötyä vaiko ei.

Eilen meillä oli Riinan koulutunti, ja kerroin hänelle miten on mennyt ja Riina sanoikin, että huomaa edelleen kuinka Papu poikittaa ravissa kun menin ympyrällä. Ruvettiin siinä sitten jumppaamaan, koska maneesissa oli myös aika paljon porukkaa meidän lisäksi pysyimme vain pääty-ympyrällä. Oikeassa kierroksessa keskityimme siihen, että saisimme oikean takajalan astumaan kunnolla mahan alle, koska se oli Papulle vaikeaa. Vasempaan taas teimme pientä jumppaavaa sulkua ympyrällä. Myös spiraalimaisesti pienensimme ympyrää voltille ja siitä väistätettiin ulos. Samaa myös laukassa ja aluksi oikea kierros olikin ihan mahdoton, Papua piti rohkaista että hän pystyy kyllä laukkaamaan vaikka onkin vaikeaa. Ja lopulta onnistui, Papu ymmärsi pystyvänsä siihen vaikka kivaa se ei ollutkaan. 
Loppu raveissa Papu sitten venytti itseään eteen alas ja ravasi isoilla askelilla ja oli muutenkin hyvä. Jumppa oli siis onnistunut. Päätin nyt jumpata sitä itse paljon näillä menetelmillä.

Totesin myös yksi päivä että kankeus ja kiukuttelu johtuu varmaankin pakkasista. Papun nivelet ovat alkaneet naksumaan kävellessä, eikä näin ollut ennen kovia pakkasia. Myöskin kankeus on tullut mukaan kuvioihin. Enkä todellakaan usko että Papulla olisi ulkona kylmä, koska sillä on kuitenkin kaksi paksua toppaloimea joista jompikumpi on aina ulkona päällä. :)

Eilen illalla laitoin sitten Back on Trackin -loimen Papulle sekä siihen päälle Horsewearin loimen, joka on aika ohut. Meinasin laittaa Bucasin talliloimen, mutta en sitten viitsinyt, kun pelkäsin että tunnin jälkeen Papulle voi tulla hiki jos on liikaa vaatetta. Oli meinaan ryntäistä kuitenkin vähän nihkeä ennen kuin laitoin Bot:n loimen päälle toista loimea. 

Lauantaina me käytiin maastoilemassa Papun kanssa. Ensimmäistä kertaa neiti meni alikulkutunneleista ja ihmisasutuksen läpi. Vähän seikkailtiin pitkin ja poikin Littoista, kunnes löydettiin Littoisten luontopolku järven rannalta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti