maanantai 29. kesäkuuta 2015

Vihdoin KESÄ!

Kesä tuli vihdoin ja viimein! Sunnuntaina kävin perjantain jälkeen moikkaamassa Papsua ja Stellaa, tällä kertaa mukana oli Jutta. :D Lauantaina olin käynyt ostamassa helosania sekä hellävaraista shampoota, jos Stellan pyllyä tarvii taas pestä. Tarkoituksena siis pistää Papun kuonopilkkuun vähän rasvaa ja ottaa heidät sisälle, jotta päästään touhuamaan. Ensinnäkin laitsalla ei ollut riimunaruja joten palattiin tallin kautta hakemaan ne. Ihmettelin kun Papun riimu oli ovessa, mutta en ajatellut muuta kuin että sillä on päässään varmaan joku muu riimu.
Käveltiin sitten taas "muutama" metri laitsan kauimmaiseen nurkkaan. Ensiksi näkyi vain emät, eikä yhtään varsaa.. Kaikki varsat olivat ketarat ojossa nukkumassa. Kyllähän ne varsatkin erottuivat lopulta kun vähän lähemmäs päästiin.Muutama varsa nousi heti kun olimme vieressä, mutta Stella ei tehnyt muuta kuin vähän korjasi asentoaan. Ja voi kuinka suloista kuorsausta kuului!!<3

Eipä me sitten näitä lapsosia viety mihinkään, kun ei Papullakaan ollut enää riimua päässä ja oli niin hieno keli että annettiin olla siellä vain.
Sain napattua Stellan jopa kiinnikin yhdessä vaiheessa ja rapsuteltua sitä siinä samassa. :)


Tänään kävin taas tallilla, nyt päätin että otan heidät oikeasti sisälle jotta saan vähän laitettua rasvaa Papun turpaan ja katsottua takajalat.
Onneksi olivat ensimmäisessä lohkossa, eli ei tarvinnut kaukaa hakea.

Stella on kyllä sen verran kasvanut etten saanut heitä yksin ulos laitumelta. Kun sain Papun ulos portista ja pidin naruja toisessa kädessä jäi Stella seisomaan portin kohtaa ja kääntyi kohti laidunta. Onneksi Erja ja pari muuta tulivat laitumelle päin samaan aikaan niin he sitten auttoivat.


Papulla todennäköisesti on riviä jaloissa, varsinkin takajalat ovat melko pahat. :/ Niitä nyt täytyy vähän hoidella. Stellakin jäi yksin karsinaan kun otin Papun käytävälle naama karsinan ovessa, jotta näkivät Stellan kanssa toisensa. Vähän Stella hätääntyi ensin, mutta kun Papu seiso siinä ja vastasi hänelle niin oli jo ihan nätisti.

Päätin myös että nyt tai ei koskaan täytyy lähteä taluttaman riimu päässä pikkuneitiä. Ensin karsinassa opetin että riimu päässä voi tulla painetta niskaan ja kaikki on ok. Myös kääntelin hänen päätään joka suuntaan. Lähdettiin sitten laitumelle päin, en meinannut saada Stellaa kääntymään riimun kanssa oikean suuntaan. Ja neiti vain pakitti käytävällä, vihdoinkin kun sain hänet käännettyä nokka menosuuntaan piti vielä saada Papu käännettyä :'D


Kunnes oltiin kaikki menossa ovea kohti alkoi sujua, Stella tuli nätisti riimun päässä Papun vieressä. Päästiin melkein laitumelle asti, kunnes pari tammaa laukkasi kohti porttia niin Stella otti totaalistopin. Vähän aikaa mietin miten jatketaan, mutta koska Papu rupesi syömään päätin että vedän Stellan kanssa vastaan. Sain kun sainkin sen ottamaan yhden askeleen eteen jolloin heti löysäsin narua niin, että paine katosi niskasta. Ja Stellahan lähti kävelemään eteen päin taas ihan hyvin. :)

Näitä taluttelutreenejä täytyy siis jatkaa. :) Tänään en napsinut yhtään kuvaa, mutta kuvat ovat sunnuntailta joten melkein tämän päiväisiä.

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti