perjantai 17. toukokuuta 2013

Temppuja hevoselle ja koiralle

Nyt ollaan kahdet yksityistunnit hoidettu alta pois ja treenattu niissä pelkästään He A:4 2009 rataa. Ja pakko sanoa, että on miljoonasti asioita mitä pitää muistaa radalla. Ensinnäkin pitää muistaa radalla ratsastaa ja uskaltaa ratsastaa. Sekä kikkailla vähän ettei esim. laukkalisäyksen jälkeen laukkavaihdu kun rupeaa kokoamaan takaisin ja täytyy siinäkin muistaa ratsastaa pohkeella eikä vain edestä jarruttaa.
Myöskin kankien kanssa täytyy oppia paremmin ratsastamaan, eli enemmän treeniä niiden kanssa. Voi stressi sentään sanon minä. Sunnuntaita kauhulla odotetaan!

Tarkoituksena olisi tänään käydä ehkä vähän maastossa köpöttelemässä ja sen jälkeen käydä vääntämässä muutamat laukkaharjoitukset kentällä, ellen tee niitä myös maastossa. ;)
Lauantaina sitten stressataan vielä enemmän :D Ratsastan radan varmaan silloin kerran läpi jos mahdun maneesiin (la pitäisi sataa, joten voi olla ahdasta).


Eilen Huge joutui olemaan n. 3h yksin, tosin A kävi välillä kotona suihkussa ja lähti taas. Voitettiin taannoin Pet-vetin arvonnassa Hill's:n koiranruokaa, vaihtoehtoina ei ollut meille oikein sopivia, mutta T/D oli meille ihan hyvä. Ne on sen verran isoja, että sain väkisin ängetyä kongin sisään 3 niitä ja vähän omia pikkunappuloita. Otin myös luun pakkasesta ja eikös pikku herra tämän tajunnut kun pakastin kävi :D
Laitoin itse kengät jalkaan ja vein kongin ja luun olkkariin ikkunan eteen ja pyysin Hugea istumaan ja odottamaan. Kävelin vähän kauemmas ja annoin luvan ottaa herkut ja niitä se sinne jäi syömään ja mä pääsin livahtamaan ulos. Parasta tässä kuitenkin oli se, että sisällä ei ollut yhtään jätöstä!! :)

Ollaan nyt Hugen kanssa treenattu seuraavia käskyjä:

  • istu (menee jo heittämällä)
  • tassu (täytyy välillä koskettaa tassua, mut sit hän hiffaa että näin ja sen jälkeen se on ihan helppoa)
  • maahan (tääkin sujuu jo superisti, joskus saattaa vähän kestää se maahan meno)
Huge on kyllä ihan haka jo näissä. Se oli eilen ulkona mun kanssa ku pesin traikkua ja ihan vapaana se vielä oli. Pureskeli lelujaan ja makoili talon vieressä auringossa :) 
Ollaan myös harjoteltu kierimistä, se osaa sen herkun perässä, mut ei ihan vielä pelkällä käskyllä :D Mut siis 12 viikkoiseksi se kyllä osaa jo hienoja temppuja mun mielestä ;D

Tänään aamulla käytiin Pet-vetissä rokotuksilla. Huge käväs myös itse puntarilla huomaamattaan ja painoi 2,7kg! Hän otti ihan lunkisti siellä ja sitten ku laitettiin rokote niin hän vinkas ja yritti päästä irti. Kuvittelen jo kauhulla sitä seuraavaa kertaa kun se muistaa paikan hajun ja et tääl oli ikävä tapahtuma ... 



 

1 kommentti:

  1. Isakin on käynyt PetVetissä sekä penturokotuksissa että eilen vatsavaivojen takia. Ell-lausunnossa lukee: "Isa on oikein pirteä ja energinen", joten ilmeisesti isompia traumoja ei rokotuksista ei jäänyt :)

    VastaaPoista