perjantai 9. elokuuta 2013

Laumanjohtaja

Eilen meillä oli pentukoulussa johtajuusluento. Koirat jäivät siis kotiin ja vain me ihmiset olimme paikalla.
Siellä tuli esiin paljon hyviä kasvatus-/koulutusmetodeja pennun kanssa. Tämän myötä meilläkin alkoi uusi aikakausi kotona.

Ensinnäkin Huge saa tulla sohvalle, mutta jos siinä on ihminen joka ei ole vieras niin Huge saa tulla vain kutsuttaessa. Samoin jos Huge on sohvalla ja minä haluan sohvalle istumaan Hugen täytyy ensin väistää minua ja tulla vasta sitten kutsusta taas sohvalle.

Toiseksi Hugella on vinkuva lelu, jota käytetään vain meidän välisissä leikeissä. Sillä Huge ei saa itsekseen leikkiä. Ja leikimme Hugen kanssa kun ME haluamme ja meidän aloitteesta. Ja leikki myöskin loppuu meidän aloitteesta. Näin tämä kylläkin on aina ollut. Tämän vinkuvan lelun piilotin ihan nyt sitten siitäkin syystä ettei naapureilla ja meillä mene hermot. :D

Kolmanneksi lenkillä treenataan nyt vähän myös kuuntelemista, istu ja silmiin katsomista kaikkien autojen ja mopojen ympäröimänä. Joitain mopoja Huge ei enää pelkää ja toisia taas pelkää..mitä kovempi ääni sitä pelottavampi. Myöskin lenkeillä alan nyt vähän vahtimaan sitä haistelua ja merkkailua, poika on meinaan nyt jo alkanut merkkailemaan ja haistelemaan paljon! Ja jos juoksee ohitseni eikä odota kun käsken irroitan remmistä ja lähden toiseen suuntaan. Eilen tässä kävi niin että Huge kuuli remmin tipahtavan kääntyi ja lähti perääni (eli toimi).

Neljänneksi minä kuljen aina ensin ovesta taikka annan aina luvan milloin saa mennä. Tämä tosin on meillä ollut jo aika selvää, mutta nyt olen tarkempi asian kanssa siinä mielessä, että pyydän Hugea aina istumaan ennen kun lähdetään ulos tai tullaan sisälle (paitsi jos on märkää) avaan oven ja vasta kun Huge katsoo minua silmiin sanon että saa mennä.

Viidenneksi vielä ruokinnassa Huge joutuu aina istumaan ensin, sitten laitan ruoka kepun omalle paikalleen ja vielä tämänkin jälkeen Huge joutuu odottamaan ja katsomaan silmiin ja saa ruoan vasta sitten. Tämä on tosin meille ollut jo ihan käytäntö, mutta välillä laistan itse tästä joten nyt otamme sen jokaiseen ruokinta kertaan mukaan. :)


Paljon muutakin oli luennolla, esim. se että metsästysviettisen koiran kanssa ei kannata palloleikkejä leikkiä jokapäivä tai muuten leikkiä sen kanssa rajusti aina sillä koiralla kestää kuulemma 2-3 päivää että sen adrenaliinitaso tulee huipusta normaaliksi. Me siis leikimme vinkulelulla kun parhaaksi näen ja kun jaksan kuunnella sitä :'D Ja palloa meillä ei oikeastaan ole tai on yksi mutta se on varastossa jossain kaapelikelojen joukossa mihin ne katoaa kun Huge ei löydäkkään :)
Kävin eilen myös luennon jälkeen ostamassa koirapillin, sain entiseltä/nykyiseltä pomoltani (rotikoiden kasvattaja) vinkin että koira kannattaa opettaa pilliin niin että aina kun se tulee luokse se saa jotain todella hyvää ja sen kanssa ollaan iloisia. Heillä oli yksi koira kerran karannut ja kutsumalla se ei tullut luokse, mutta pilliin se reagoi ja tuli. Huge reagoi eilen pilliin hyvin ja sai lihapullan palasen palkaksi siitä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti