tiistai 5. helmikuuta 2013

Lapsityövoimaa

Perjantaina kun pitelin Papua samassa kun Tarja sitä hieroi, keskustelimme mm. siitä mihin ovat tämän päivän heppatytöt kadonneet jotka haluavat vain hoitaa hevosta.
Nykyään kun löytyy vain niitä vuokralaisia, sellaisia jotka esim. tekevät tallihommia ja saavat siitä hyvästä ratsastaa jollakin hevosella ovat harvassa ja nekin harvat ovat usein aikuisia. Joskus minulla oli hoitohevonen ja nauttisin vain siitä että sain oikeasti tehdä niitä tallihommia ja hoidella omaa hoitsua. En aina hinkunut sinne selkään. Onhan minulla pari kaveria toinen on Tiina, hän on valmis vain vaikka juoksuttamaan Papua jos tarvitsee koska tietää sen olevan hevosen hyväksi. Ja hän on usein myös auttanut minua karsinan pesussa tai muissa hommissa. Toinen kaverini hoitaa 2 suokkia, nykyään en tiedä kuinka usein käy selässä mutta joskus samalla tallilla ollessa enemmän vain talutteli ja hoiteli hevosia.

Tässä taannoin radiossa keskusteltiin näistä ananasvalmistajien lapsityövoimasta tuolla jossain ja eräs kuuntelija sitten sinne soitti ja sanoi että onhan meillä täällä Suomessakin lapsityövoimaa. Ja sehän on tämä kun pikkutytöt menevät hevostalleille ja JOUTUVAT lapioimaan paskaa. Itse en ainakaan tiedä ketään ketä pakottaisi hevosenhoitajia lapioimaan sitä paskaa taikka että ne tytöt siellä talleilla itku kurkussa tekisivät sitä.  Mielestäni on hyvä tietää mitä se tallinpitäminen oikeasti on, jotta osaa arvostaa tallinpitäjän jokapäivästä työtä.
Jos jokainen isä ja äiti ovat sitä mieltä että heidän lapsensa joutuu tekemään lapsityövoimaa tallilla, niin entä sitten kun lapselle hommataan se ensimmäinen oma hevonen taikka vuokrahevonen ja tallilla täytyykin siivota karsina jokapäivä itse ja tehdä ruuat itse? Onko se silloinkin lapsityövoimaa kun kukaan ei tee sitä heidän puolestaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti